divendres, de febrer 14, 2014

Investigació de la galera i la canana

Durant el primer trimestre els alumnes de 5è hem treballat els animals invertebrats i ens hem interessat especialment pels invertebrats marins. Hem analitzat i buscat quins invertebrats marins tenim més a l’abast i vam triar la galera i la canana com a més interessants. Una tarda vam portar galeres i cananes a classe i les vam observar i analitzar una mica.




1.Primer de tot, ens vam posar en grups.

2.Desprès, vam agarrar una galera i una canana per grup i les vam estar observant un estoneta.
 
3.A continuació, vam observar la galera per fora, la vam tocar i vam poder veure que té unes punxes que li serveixen per protegir-se dels depredadors. També vam veure que té dues taques a la part del darrera que semblen ulls però que no ho són! Li serveixen per despistar als animals que se les volen cruspir.

4.Llavors, vam dibuixar la galera i vam explicar com era a la fitxa tot observant-la a ull nu, amb la lupa de ma i amb la lupa binocular. Amb la canana vam fer el mateix.

7. Desprès vam netejar la canana,  li vam treure tots els intestins que no servien i també vam veure la closca interna que li fa d’esquelet intern.

9. Ens ho vam passar genial i vam aprendre que els animals invertebrats són petits però tenen molts recursos per viure bé i per sorprendre’ns.


Cesc Fontcuberta Navarro, Maria Negre Martin i

 Mariona Llosa Falcó