divendres, de febrer 14, 2014

Com fer un pastís de gelatina amb fruita

Els alumnes de cinquè vam fer un pastís de gelatina  perquè estem treballant el text instructiu a classe i hem volgut experimentar i parlar primer, per poder escriure desprès. El pastís estava boníssim i, per això, volem compartir en aquest blog la recepta.

Primer  de tot,  vam posar a bullir ½ l d’aigua. A continuació, vam posar dos sobres de preparat per fer gelatina a dintre del cassó amb l’aigua bullint.
Després , mentre remenàvem el preparat hi vam afegir  dos gots d`aigua gelada sense parar de remenar i amb el cassó a fora del foc.
Tot seguit, vàrem posar la macedònia de fruita  dins d’un motlle i llavors, quan varem  acabar  de remenar la gelatina,  la varem posar dins del motlle i ho vam deixar refredar al frigorífic.

Quan vam acabar de fer el pastís ens en vam anar a classe i vam escriure a la pissarra totes aquelles paraules de vocabulari que havíem fet servir al menjador quan cuinàvem i que, per tant, havíen d’aparèixer al nostre escrit. També vam triar els connectors que ens agradaria més fer servir per escriure la nostra recepta. Quan ja teníem totes les paraules buscades només ens quedava una cosa per fer, començar a escriure el nostre text instructiu!

L’endemà quan el pastís ja havia quallat al frigorífic ens en vam emportar un tros a casa, estava boníssim!